Proteinové tyčinky s příchutí kakaa a kokosu

Dobra přípravy: 50min (30min příprava + 20min mrazák)

Suroviny na 10 tyčinek:

  • 200g ovesných vloček jemných
  • 100g vanilkového proteinu
  • 50g holandského kakaa/ kakaa na vaření
  • 50g strouhaného kokosu
  • 50g lískových ořechů
  • 60g burákového másla
  • 50g medu
  • 1/4 jablečné přesnídávky bez přidání cukru
  • 20 tablet stévie
  • voda

Postup:

Nejdříve si ve velké míse důkladně promícháme sypké ingredience (vločky, protein, kakao, ořechy). Poté přidáme tekuté ingredience (máslo, med, přesnídávka) a začneme těsto opět míchat. Vody přidávejte dle potřeby. Zpočátku se vám bude zdát, že je těsto stále příliš sypké, ale po 10 minutách ručního míchaní, mačkání a převalování se směs krásně spojí do jednoho celku.

Jakmile máme vytvořenu hmotu, která drží hezky pohromadě a nerozpadá se nám, tak si nachystáme zapékací mísu nebo jinou nádobu s rovným dnem, kterou vyložíme pečícím papírem a hmotu postupně „rozválíme“ pomocí rukou do požadované tloušťky (ideálně 1-2cm). Jakmile máme hotovo, dáme mísu buď do mrazáku (alespoň 20min) nebo do lednice (alespoň 2hod). Ideální je však nechat těsto v lednici přes noc. Jakmile je hmota dostatečně tuhá, můžeme ji naporcovat na jednotlivé tyčinky. Tyčinky zabalíme do sáčku, alobalu či fólie, ať jsou tak kdykoli připraveny na cestu.

Nutriční hodnoty:

Energetický příjem2435 kcal
10195 kJ
Bílkoviny151 g
Sacharidy234 g
z toho cukry54 g
Tuky116 g
Sdílejte radost...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *