Perníkový piškot

Doba přípravy: 30min

Suroviny (1 porce):

  • 100g ovesných vloček jemných
  • 1 odměrka (30g) proteinu s příchutí čokolády
  • 1 celé vejce
  • 4 bílky
  • 100g bílého jogurtu nízkotučného
  • 10g kakaa
  • 30g arašídového másla
  • 1 polévková lžíce medu
  • trocha perníkového koření
  • kypřící prášek
  • (olej na vymazání)

Postup

Výše uvedené suroviny dáme dohromady a důkladně rozmixujeme. Rozehřejeme si pánev. Pokud máme pánev s kvalitním nepřilnavým povrchem, tak netřeba použít olej. Pokud je tomu naopak, pak nalejeme trošku oleje na pánev a papírovým ubrouskem rovnoměrně rozetřeme s tím, že přebytek oleje necháme nasáknout ubrouskem. Těsto poté vylejeme na rozehřátou pánev a přikryjeme pokličkou. Pomalu pečeme na mírném ohni. Je potřeba skutečně malý plamen, aby se piškot nezačal z jedné strany připalovat, zatímco z druhé je stále syrový.Jakmile už je vrch piškotu tuhý, tak můžeme obrátit. Pečeme další cca 4 minuty. Jakmile je hotovo, můžete si piškot potřít např. čtverečkem hořké čokolády.

Sdílejte radost...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *