Čokoládová vločková kaše
Tato kaše je skutečně vydatná a v této podobě to byla má nejčastější snídaně v zimním objemovém jídelníčku. Pokud chcete kaši méně vydatnou, tak můžete namísto tří celých vajec použít méně a namísto toho použijte bílky. Případně i méně vloček. Pro dámy stačí např. 50g vloček. Vyzkoušejte si sami různé variace.
Doba přípravy: 20min
Suroviny 1 porce:
- 100g jemných ovesných vloček
- 3 vejce
- 2 bílky
- 30g arašídového másla
- 25g kakaa (holandské, raw)
- 1 odměrka (cca 30g) proteinu (s příchutí)
- 150g ovovce (lesní)
- cca 2dl vody
Energie | Bílkoviny | Sacharidy | z toho cukry | Tuk | Vláknina |
[kJ] | [g] | [g] | [g] | [g] | [g] |
4673 | 64 | 98 | 3 | 47 | 11 |
Postup:
Do menšího hrnce si nasypeme ovesné vločky a přidáme celá vejce s bílky. Směs důkladně promícháme.
Jakmile je promícháno, můžeme na mírném ohni za stálého míchání směs uvařit. Je potřeba směs neustále a důkladně promíchávat a občas hrnec odložit z plamene, chvíli míchat mimo plamen (10 sekund) a poté vrátit zpět na plamen. Snažte se udělat kaši vláčnou a nepřesušit ji. Jakmile je hotovo, tak hrnec sundejte z plamene a vmíchejte arašídové máslo.
Poté přidejte kakao, protein, vodu a opět důkladně promíchejte. Závěrem přidejte ovoce. Osobně preferuji lesní směs (ostružiny, maliny, rybíz, borůvky). Kaši si chystejte ideálně několik hodin před konzumací a nechejte ji po tu dobu v lednici. Osobně si kaši chystám navečer, kdy ji mám následující den na snídani. Chutě se krásně spojí a vůbec by vás nenapadlo, že jsou tam vejce.
Bon appetit…