Čokoládová vločková kaše

Tato kaše je skutečně vydatná a v této podobě to byla má nejčastější snídaně v zimním objemovém jídelníčku. Pokud chcete kaši méně vydatnou, tak můžete namísto tří celých vajec použít méně a namísto toho použijte bílky. Případně i méně vloček. Pro dámy stačí např. 50g vloček. Vyzkoušejte si sami různé variace.

Doba přípravy: 20min

Suroviny 1 porce:

  • 100g jemných ovesných vloček
  • 3 vejce
  • 2 bílky
  • 30g arašídového másla
  • 25g kakaa (holandské, raw)
  • 1 odměrka (cca 30g) proteinu (s příchutí)
  • 150g ovovce (lesní)
  • cca 2dl vody

 

 

Energie Bílkoviny Sacharidy z toho cukry Tuk Vláknina
[kJ] [g] [g] [g] [g] [g]
4673 64 98 3 47 11

 

Postup:

Do menšího hrnce si nasypeme ovesné vločky a přidáme celá vejce s bílky. Směs důkladně promícháme.

coko ovesna kase zaklad

Jakmile je promícháno, můžeme na mírném ohni za stálého míchání směs uvařit. Je potřeba směs neustále a důkladně promíchávat a občas hrnec odložit z plamene, chvíli míchat mimo plamen (10 sekund) a poté vrátit zpět na plamen. Snažte se udělat kaši vláčnou a nepřesušit ji. Jakmile je hotovo, tak hrnec sundejte z plamene a vmíchejte arašídové máslo.

coko ovesna kase zaklad 2

Poté přidejte kakao, protein, vodu a opět důkladně promíchejte. Závěrem přidejte ovoce. Osobně preferuji lesní směs (ostružiny, maliny, rybíz, borůvky). Kaši si chystejte ideálně několik hodin před konzumací a nechejte ji po tu dobu v lednici. Osobně si kaši chystám navečer, kdy ji mám následující den na snídani. Chutě se krásně spojí a vůbec by vás nenapadlo, že jsou tam vejce.

Bon appetit…

cokoladova ovesna kase

Sdílejte radost...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *