Bean Brownies
Fazole jsou bohaté na bílkoviny (neplnohodnotné), komplexní sacharidy a důležité vitamíny a minerální látky jako vitamín B9 (kyselina listová) a železo. V kombinaci s rýžovou moukou získáme zdroj bílkovin plnohodnotných. My to však ještě vylepšíme tím, že přidáme syrovátkový protein a vejce. Moučník neobsahuje téměř žádný cukr, takže se hodí i do diety.
Příprava je velice jednoduchá, a jakmile brownies ochutnáte, tak by vás nenapadlo, že tam nějaké fazole jsou. Fazole (ve sladko-slaném nálevu) mimoto dodají tomuto pokrmu příjemnou vláčnost a hutnost.
Doba přípravy: 30 min (10 min příprava + 20 min pečení)
Suroviny na 2 porce:
- 255g (1 plechovka) červených fazolí (ve sladko-slaném nálevu)
- 40g kokosové mouky
- 40g rýžové mouky
- 40g syrovátkového proteinu (v tomto případě s příchutí čoko-oříšek)
- 1ks vejce
- 2ks bílků
- 20g holandského kakaa
- stévie (14 tabletek)
- ½ čl prášku do pečiva
- mletá skořice
- 2dl vody
Postup:
Nejprve si nachystáme fazole a to tak, že slejeme nálev a fazole důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Dáme do nádoby a přidáme asi 2dl vody. Důkladně rozmixujeme najemno (kousky fazolí by tam neměly být vidět). Přidáme zbylé ingredience a opět důkladně rozmixujeme. Nalejte do formiček a pečte po dobu 18-20 min při 180°C.
Nechte si chutnat…
Nutriční hodnoty na 1 porci:
Energetický příjem | 488 kcal |
2 043 kJ | |
Bílkoviny | 34 g |
Sacharidy | 40 g |
z toho cukry | 3 g |
Tuky | 19 g |