Žemlovka tvarohová s jablky

Doba přípravy: 60 min (15 min příprava + 45 minut pečení)

Suroviny:

  • 250g pečiva (například celozrnný toast)
  • 300g jablek
  • 500g tvarohu
  • 2 vejce
  • 2 bílky
  • 200ml mléka
  • 40g třtinového cukru
  • 20g medu
  • 20g vanilkový pudink
  • skořice
  • sůl

Volitelné:

  • 50g vanilkového proteinu (2 dávky)

 

Nejprve si rozšleháme směs z vajec, bílků, pudinku a mléka se špetkou soli. V této směsi budeme namáčet plátky toastového chleba předtím, než je budeme vkládat do zapékací mísy.  Připravíme si jablka, která si oloupeme a nastrouháme. Následně z nich lehce vymačkáme přebytečnou šťávu.  Smícháme si tvaroh s vanilkovým proteinem a medem.

Celkem budeme mít 2 vrstvy toastového chleba, 2 vrstvy strouhaných jablek a 2 vrstvy tvarohu.

Na dno zapékací mísy vložíme plátky toastového chleba namočeného ve směsi vajec, pudinku a mléka. Jako další vytvoříme vrstvu ze strouhaných jablek. Jablka posypeme třtinovým cukrem a skořicí. Na jablka naneseme vrstvu připravené tvarohové směsi, kterou rovněž posypeme třtinovým cukrem a skořicí. Celý postup zopakujeme, tzn. vytvoříme další vrstvu toastového chleba, jablek posypaných cukrem a skořicí a tvarohovou směsí.  Na závěr můžeme lehce posypat strouhanými mandlemi, strouhaným kokosem nebo čímkoli jiným…

Troubu si předehřejeme na 160°C a žemlovku pečeme po dobu 40-45 minut.

 

Zemlovka

Sdílejte radost...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 thoughts on “Žemlovka tvarohová s jablky”

  1. skvela zemlovka says:

    Skvely recept. Ten tvatoh je z vanicky (mekky) nebo pevny? Dekuji.

    1. Tomas says:

      Zdravím. Děkuji za pochvalu 🙂 Použil jsem měkký tvaroh.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *