Vejce v „majonéze“ bez majonézy

Co na Velikonoce s tolika vařenými vejci? Pokud máte rádi vejce tak jako já, tak vás určitě neurazí tento pokrm. Jedná se o netučnou variantu vejcí v majonéze, které jsem měl vždy velice rád. V tomto případě však nahradíme majonézu nízkotučným tvarohem a bílým jogurtem. Ano v chuti je rozdíl, avšak ne tak výrazný a navíc je to bez výčitek. Pro mě osobně výtečná snídaně v kombinaci s opečenou křupavou celozrnnou bagetou nebo toastem.

Klasická vejce v majonéze mají 15g tuku na 100g a energetickou hodnotu 610kJ na 100g. Tento recept má pouze 3,5g tuku na 100g a energetickou hodnotu 226kJ na 100g. To je téměř 3x méně energie a přibližně o 76% méně tuku. 

Suroviny na 2 porce:

  • 6ks vajec
  • 125g nízkotučného tvarohu
  • 40g bílého jogurtu
  • 1čl francouzské hořčice
  • 2ks malých nakládaných okurek
  • ¼ menší cibule
  • sůl
  • pepř

Postup:

Nejprve uvaříme vejce a počkáme, jakmile vychladnou. Poté je oloupeme, nakrájíme na větší kostičky a vložíme do mísy. Najemno nakrájíme cibuli, nakládané okurky a rovněž přidáme do mísy. Dále pak přidáme malou lžičku francouzské (dijonské) hořčice, dvě velké lžíce bílého jogurtu a půl vaničky nízkotučného jogurtu. Rovněž přidáme špetku soli a pepře. Vše důkladně promícháme. Soli a pepře raději použijte méně, jelikož chutě se ještě rozleží, tak abychom to pak neměli příliš slané a pikantní. Dáme do lednice odležet na několik hodin.

Nechte si chutnat…

Nutriční hodnoty:

Energetický příjem (1 porce)309 kcal
1294 kJ
Bílkoviny30 g
Sacharidy5 g
z toho cukry1 g
Tuky20 g

Vejce s tvarohem

 

Ingredience (na 2 porce)Cena
vejce18
tvaroh6,5
bílý jogurt1,5
okurek2
hořčice2
cibule1
Cena za 2 porce31 Kč
Cena za 1 porci:15,5 Kč
Sdílejte radost...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *