Jáhlová kaše (bez lepku)

Tento pokrm je bezlepkový. Pokud nepřidáte syrovátkový protein, tak je i bez laktózy. Jáhly jsou podobně jako ovesné vločky zdrojem komplexních sacharidů. Jsou rovněž cenově dostupné a lze z nich připravit tuto velice chutnou snídani v podobě kaše.

Doba přípravy:  40min (20min příprava + 20 min vaření)

Suroviny na 1 porci:

  • 50g jáhel
  • 1 vejce
  • 4 bílky
  • 30g arašídového másla
  • 20g holandského kakaa
  • 30g syrovátkového proteinu (libovolná příchuť)
  • stévie

Postup:

Nejdříve si odsypeme jáhly do hrnce. Důkladně propláchneme, zalejeme vodou v poměru alespoň 1:4 a dáme vařit. Jakmile přivedeme k varu, ztlumíme plamen na minimum a vaříme po dobu 15 minut. Poté odstavíme a přidáme jedno celé vejce a 4 bílky. Promícháme a opět dáme za stálého míchání vařit. Jakmile nám kaše zhoustne, tak můžeme odstavit z plamene. Přidáme arašídové máslo a kaši teď důkladně rozmixujeme (používám tyčový mixér). Přidáme kakao a syrovátkový protein, dosladíme stévií, případně čímkoli jiným. Důkladně promícháme a… můžeme servírovat.

Bon appetit…

Nutriční hodnoty na 1 porci:

Energetický příjem667 kcal
2 793 kJ
Bílkoviny63 g
Sacharidy45 g
z toho cukry2 g
Tuky26 g

Nutriční hodnoty na 1 porci (bez syrovátkového proteinu):

Energetický příjem550 kcal
2 301 kJ
Bílkoviny41 g
Sacharidy42 g
z toho cukry1 g
Tuky25 g

Jahlova kase s arasidy

Sdílejte radost...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *