Bean Brownies

Fazole jsou bohaté na bílkoviny (neplnohodnotné), komplexní sacharidy a důležité vitamíny a minerální látky jako vitamín B9 (kyselina listová) a železo. V kombinaci s rýžovou moukou získáme zdroj bílkovin plnohodnotných. My to však ještě vylepšíme tím, že přidáme syrovátkový protein a vejce. Moučník neobsahuje téměř žádný cukr, takže se hodí i do diety.

Příprava je velice jednoduchá, a jakmile brownies ochutnáte, tak by vás nenapadlo, že tam nějaké fazole jsou. Fazole (ve sladko-slaném nálevu) mimoto dodají tomuto pokrmu příjemnou vláčnost a hutnost.

Doba přípravy:  30 min (10 min příprava + 20 min pečení)

Suroviny na 2 porce:

  • 255g (1 plechovka) červených fazolí (ve sladko-slaném nálevu)
  • 40g kokosové mouky
  • 40g rýžové mouky
  • 40g syrovátkového proteinu (v tomto případě s příchutí čoko-oříšek)
  • 1ks vejce
  • 2ks bílků
  • 20g holandského kakaa
  • stévie (14 tabletek)
  • ½ čl prášku do pečiva
  • mletá skořice
  • 2dl vody

 

Postup:

Nejprve si nachystáme fazole a to tak, že slejeme nálev a fazole důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Dáme do nádoby a přidáme asi 2dl vody. Důkladně rozmixujeme najemno (kousky fazolí by tam neměly být vidět). Přidáme zbylé ingredience a opět důkladně rozmixujeme. Nalejte do formiček a pečte po dobu 18-20 min při 180°C.

Nechte si chutnat…

Nutriční hodnoty na 1 porci:

Energetický příjem488 kcal
2 043 kJ
Bílkoviny34 g
Sacharidy40 g
z toho cukry3 g
Tuky19 g

 

Bean Brownies

Sdílejte radost...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *